La Patum al CAT

Centre Artesà Tradicionàrius ¿Cómo llegar?

Elige tus entradas

Preu concert

info
8€ x
imprime tu entrada en casa lleva la entrada en tu móvil pago seguro con tarjeta

Final es 8157c2082e0160864fb5e02f8a02346428288c503ccbd92092fced4d5cbddd8d
0€

La Patum al CAT...

Ver entradas

Descripción

La Banda del Memorial Ricard Cuadra i la Big Band de l’Escola Municipal de Berga Dirigida per Jesús Badia, s’interpretaran obres de Pepe Balasch i de Fernando Cobeño

La primera part del concert s’interpretaran les obres del compositor i director Pepe Balasch i la segona serà la interpretació d’un salt complert de Patum amb final de Tirabols i peces de l’any 1911 Fernando Cobeño

El tradicional concert de Patum ‘Memorial Ricard Cuadra’ arribarà per Corpus a la plaça de Sant Pere de Berga (26.05.18) i al Centre Artesà Tradicionàrius a la Vila de Gràcia (24.05.18), dos concerts per posar en valor el talent berguedà que des de fa 21 edicions ha interpretat les músiques de la Patum a Berga i 25 edicions al C.A.T. Gràcies a la iniciativa de Ricard Cuadra, el mateix any en què va recuperar les antigues peces, el 1993, va ser el primer en què les músiques de La Patum van pujar a l'escenari del Centre Artesà Tradicionàrius. Des d'aquell moment i fins el 2018, el C.A.T. ha acollit el concert de les músiques així com també d'altres activitats.

Pel Centre Artesà Tradicionàrius és un privilegi que tots els membres de la Banda Memorial Cuadra es desplacin a Gràcia i interpretin a l’auditori del Tradicionàrius, en primícia, el programa que estrenaran al concert de Sant Pere a Berga.

Concert de Patum
La Banda del Memorial Ricard Cuadra de més de quaranta músics, que enguany estarà dirigida per Jesús Badia que substitueix a Sergi Cuenca, interpretarà peces escrites pel compositor i director Pepe Balasch. A la segona, interpretarà un salt complet de Patum amb final de Tirabols i algunes peces de la música de La Patum que l’any 1911 va arranjar Fernando Cobeño.

El músic berguedà Jordi Sabata ha trobat aquests arranjaments a l’Arxiu Comarcal del Bages. Partitures que va escriure Fernando Cobeño escoltant uns enregistraments en uns cilindres de cera per tal que la Banda del Batalló de Caçadors de Reus pogués tocar La Patum. Tenint en compte que les peces de Joaquim Serra i Farriols (Quimserra) són de molts pocs anys abans, (la més antiga, Els Plens, del 1888) és poc probable que es trobin altres partitures més antigues que aquestes,  a no ser que es trobessin les originals de Joaquim Serra o alguna partitura del Ball de l’Àliga, única peça pròpia de La Patum de Berga més antiga que les del Quimserra. No oblidem que totes les altres són músiques populars no pas exclusives de Berga i les peces d’autor que es toquen són totes posteriors.

Cómo llegar

Centre Artesà Tradicionàrius
Plaça Anna Frank, s/n 08012 Barcelona
Barcelona, Barcelona

Organizado por

Centre Artesà Tradicionàrius

Ver más